Odlična izvedba predstave „Žene“, do kraja sezone još dvije predstave

Još jedna odlična predstava, „Žene“ u produkciji Hrvatskog doma Vukovar i  Scene Martin.

Režiju i dramaturgiju supotpisuju Dalibor Jurišić i Ognjen Petković.

Predstava je to nastala prema tekstovima ruskog klasika Antona Pavloviča Čehova “O štetnosti duhana”, “Tragičar protiv volje”, “Prosidba” i “Od dosade”. Kompilacija tekstova dala je predstavi novi dramaturški smisao u doličnoj izvedbi doajena hrvatskog glumišta Žarka Potočnjaka, a u predstavi  igra i dvoje mladih glumaca, osječka glumica Antonija Pintarić i akademski glumac iz Vukovara Ognjen Petković.

U razgovoru s redateljem, saznali smo da je Scena Martin do sada radila dječje i lutkarske predstave.

– „Žene“ su naša prva predstava za odrasle. Ideja je na tragu želje da se proširi i značajnije pokrene kazališna scena u Vukovaru, rekao je  Jurišić najavivši do kraja godine novu predstavu i njenu premijeru.

Uživanje je na sceni Pučkog otvorenog učilišta bilo gledati Žarka Potočnjaka. Gledatelje je prvo iznenadio na ulazu u dvoranu gdje se prihvatio posla  kontroliranja ulaznica, a poslije i glumom.

Iako u mirovini i poodmaklim godinama Potočnjak je pokazao dojmljivu energiju. Kaže da se odlaskom u mirovinu s  kazališnim daskama nije rastao i priprema više novih uloga. U svojoj karijeri glumio je brojne uloge poznatih dramatičara, od Krleže, Shakespearea, Čehova,  Brešana,  Gogolja, Brechta, Becketta, Držića, Marinkovića i još drugih. Dobitnik je mnogobrojnim nagrada, nagrade hrvatskog glumišta, nagrade na Susretima hrvatskih kazališta, nagrade “Marul”, “Zlatni smijeh”, grada Vukovara, “Gavellinih večeri”, Dana komedije, Večernjakove ruže i  nagrade “Ivo Serdar”.

Za tjedan dana , u ponedjeljak, 17. studenog s početkom u 20 sati   gledateljstvo  će imati prigodu pogledati predstavu „Nemoš pobjeć od nedjelje“ u izvođenju „Kaštelanskog kazališta, a do kraja ovogodišnje sezone, 15. prosinca, „Plemena“od Exit teatra i Kazališta „Planet art“.

admin Author