(500) dana ljubavi

13. i 14. veljače u 20 sati

500danaljubaviNajromantičniji film godine govori o 500 dana ljubavi koja završava – prekidom! Priča o dečku koji vjeruje u ljubav i curi koja iskreno kaže da ne vjeruje u veze. Mladi Tom (Joseph Gordon-Levitt), usprkos ciničnom modernom svijetu koji ga okružuje, vjeruje u kozmički predodređenu, sudbonosnu, fatalnu ljubav. Summer (Zooey Deschanel) je djevojka koja ne vjeruje u to. Nimalo. Ali to neće spriječiti Toma da ju krene osvajati, iznova i iznova, poput modernog Don Quixotea. No odjednom, Tom više nije zaljubljen samo u krasnu, duhovitu i inteligentnu ženu, već i u ideju koju Summer predstavlja – ideju ljubavi koja oduzima dah i zaustavlja svijet.

Fitilj ove ljubavi upalio se dana 1., kada Tom, koji zarađuje za život pišući sladunjave čestitke, susreće Summer – živahnu i prelijepu novu tajnicu njegovog šefa. Iako je ona naočigled nedostižna, Tom uskoro otkriva kako ima mnogo toga zajedničkog sa Summer. Oboje vole grupu The Smiths. Oboje cijene nadrealističkog slikara Magrittea.
Tom je nekoć živio u Jerseyu, a Summer ima mačku koja se zove Bruce. Po Tomovim riječima: ‘Kompatibilni smo do ludila’. Do dana 31. stvari se počinju razvijati, iako samo ‘ležerno’. Dana 32. Tom se budi nepopravljivo zaljubljen, razmišljajući samo i isključivo o Summer. Do dana 185. situacija je u ozbiljnoj slijepoj ulici, no Tom i dalje ima nade…

Originalni naslov: 500 Days of Summer
Žanr:
komedija, romansa, drama
Trajanje:
95′
Godina izdanja:
2009.
Zemlja:
SAD
Izdavač/Distributer:
Watermark
Uloge:
Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend, Chloe Moretz
Režija:
Marc Webb
Scenarij:
Scott Neustadter, Michael H. Weber
Producent/i:
Mason Novick, Jessica Tuchinsky, Mark Waters, Steven J. Wolfe

(izvor: filmski.hr)

admin Author