PREDSTAVA: Plemena

Ponedjeljak, 15. prosinca u 20 sati.

KOPRODUKCIJA: Teatar EXIT i Kazalište Planet Art.

Ulaz na predstavu se ne naplaćuje. Zbog broja mjesta u dvorani osigurajte svoju ulaznicu na vrijeme. Nakon predstave očekuje vas prigodni domjenak u galeriji pučkog učilišta.

Plemena nam pružaju sliku današnjeg svijeta, govore o potrebi za pripadnosti i o svemu što ona nosi, od pojedinačnih hijerarhija, interesa i pravila počevši od same obitelji nadalje.

Kroz intrigantnu i katarzičnu priču o ljubavi i izdaji ova višestruko nagrađivana drama nam pokazuje da o toj (ne)pripadnosti i dalje ovisi sreća pojedinca. Štoviše, umjesto da nam ponavlja kako smo svi jednaki Plemena nam nude spoznaju i ukazuju na činjenicu koliko smo različiti.

Kratki sadržaj: Gluhi Billy odrasta u obitelji u kojoj svi čuju. On zna da je drugačiji, ali svoj prostor, pripadnost i samopouzdanje stječe tek upoznavši djevojku koja ga upoznaje sa svijetom gluhih. To dovodi do velikih, dramatičnih, promjena u cijeloj obitelji koja kroz Billyjevo osamostaljivanje doživljava lom, rasap i katarzu. Priča je to o dva brata, o izdaji i ljubavi u kojoj na kraju svi učimo slušati jedni druge. Priča je to o obitelji u kojoj će svatko moći prepoznati i svoju obitelj.

Glume: Marko Torjanac, Slavica Knežević, Vanda Winter, Janko Popović Volarić, Slaven Španović, Petra Kurtela

Redateljica: Slavica Knežević

admin Author