DOKUMENTARNI: Journey to Jah

PETAK, 9. siječnja: 18 sati.

CIJENA: 15kn.

Jedan Nijemac i jedan Talijan odlučili su svojim reggae pjesmama osvojiti Jamajku. Možda zvuči kao nemoguća misija, ali Gentleman i Alborosie su u tome i uspjeli! Redatelji Noël Dernesch i Moritz Springer proveli su čak sedam godina snimajući ovu dvojicu netipičnih reggae umjetnika koji tragaju za autentičnošću u Jamajci, zemlji rastafarijanstva i reggae glazbe, daleko od zapadnjačkog potrošačkog društva.

Tillmann Otto njemački glazbenik poznatiji kao Gentleman i talijanski glazbenik Alberto D’Ascola znan kao Alborosie dijele ljubav prema reggae glazbi i duhovnosti koju su pronašli na karipskom otoku blagoslovljenom fascinantnim prirodnim ljepotama, ugodnom klimom i kreativnim ljudima, ali i izmučenom oružanim sukobima i siromaštvom.

Zajedno s protagonistima uranjamo u svijet gdje glazba služi kao ventil u borbi protiv siromaštva, kriminala i nedostatka perspektive, no ujedno i svijet obilježen dubokim i ohrabrujućim duhovnim vezama. Svijet o kojem Alborosie kaže: „Ovdje živi Bog. Ali i Sotona.“ Dobrodošli!

Journey to Jah

Žanr: Dokumentarni
Godina: 2014
Redatelj: Noël Dernesch, Moritz Springer
Glavne uloge: Gentleman, Alborosie, Alberto D’Ascola
Trajanje: 01:32:00

admin Author