Humanitarna misija „Aresa“ i „Furyansa“

Pomoći onim koji su u teškoj situaciji odlučili su se i u Airsoft klubu „Ares“ iz Novske, koji su organizirali jednu  humanitarnu izložbu. Priključili su im se i članovi Paintball kluba „Furyans“ Novska, a cijeloj akciji potporu su dali Pučko otvoreno učilište Novska i Hrvatski airsoft savez.

Sva prikupljena sredstva namijenjena su ocu i sinu, Milanu i Matiji Basarac iz Komareva koji se nalaze u teškoj životnoj situaciji. Ovo nije prvi put da ova dva kluba organiziraju ili sudjeluju u drugim mjestima na humanitarnim akcijama, no prvi put da priređuju izložbu, pokazujući svoju opremu koju koriste.

Na jednom mjestu, u Galeriji POU Novska izložili su sve ono što je  potrebno za njihove aktivnosti. Airsoft kao i Pintball  sve su popularnije i ove adrenalinske zabave, „ratne igre“, imaju  sve više poklonika. Smatraju se sigurnim zabavnim igrama no za to treba  imati osim specijalnog oružja koje ispaljuje kuglice ili kuglice u boji, potrebna je i zaštitna oprema, a pravila igara se svi dosljedno moraju pridržavati.

Osim što su mogli svojim prilogom biti dio ove humanitarne izložbe, posjetitelji su mogli i naučiti nešto više o airsoftu i paintballu.

O detaljima oprema više je rekao Robert Kupski, predsjednik Hrvatskog i airsoft saveza, naglasivši da su airsoft “oružja”  vjerne replike realnih oružja, jednaka  po dimenzijama, detaljima i skoro iste težine. Za ratne igre igrači moraju imati i dobru kondicijsku pripremu jer jedna igra  može trajati više sati, čak i više od jednog dana, a „borbe“ se odigravaju u prirodi.

– Za zaštitu pri igranju potrebno je osim prikladne odjeće imati i   zaštitne naočale ili maska preko  lica. Svaka od igara odvija se prema dogovorenom scenariju, dodao je predsjednik HASS-a.

Predstavnik Airsoft klubu „Ares“, Vedran Frkat, organizator akcije za pomoć obitelji Basarac i predsjednik novljanskog Paintball kluba „Furyans“, zadovoljni su što ponovno mogu biti dio jedne plemenite misija, a bila im je to i prilika da Novljanima predstaviti ono što rade te ih  pozvati da im se priključe u njihovim klubova.

Ovu zanimljivu i s ciljem humanitarnu izložbu, moglo se pogledati  i dati svoj novčani prilog tijekom utorka i srijede.

admin Author