Glumac i glazbenik na sceni u Novskoj

Jedna predstava i dvije veličine, jedna glumačka i druga glazbena, spojeni u monokomediji  „Postdiplomsko obrazovanje“, u igranju Vili Matule i nastavku Kazališne sezone u Novskoj.

Jedinstvenom glumačkom interpretacijom, predstava  daje upute mladim ljudima s diplomom, savjetujući ih kako postati i ostati kriminalac u usponu, pričajući o  lopovima, kriminalcima, službenicima i odvjetnicima. Predstava je svojevrsna kritika smiješne realnosti današnjice. Odličan nastup, transformacijom u likove,  ekspresijama lica i pokretom, Matula je pokazao svoju glumačku raskoš.

Vili Matula u dosadašnjoj karijeri je ostvario niz uloga, bio je član Gradskog kazališta Komedija, Zagrebačkog kazališta mladih, nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama, festivalima gluma, igra u filmovima.  Dobitnik je više nagrada, između ostalih nagrade „Orlando“ , „Vladimir Nazor“ ‘, nagrade Udruženja dramskih umjetnika, Nagrada hrvatskog glumišta za ulogu Munchhausena u istoimenoj monokomediji koju je i novljanska publika imala prilike gledati, glumac se danas društveno angažira u skupina koje zastupaju vrijednosti civilnog društva.

Predstavu „Postdiplomsko obrazovanje“  potpisuje redatelj Borna Armanini, a kao glazbena pratnja u predstavi se pojavljuje Igor Pavlica, za klavirom  i trubi. Bolji znalci Pavlicu prepoznaju kao glazbenu zvijezdu, skladatelja za kazalište i film, glazbenika čija je karijera vezane za poznate grupe, Haustor, Film, Jinxe, pjevača Darka Rundeka i druge.

Slijedeća predstava na repertoaru je, Molierova  satirična priča „Škrtac“ u izvođenju kazališta Merlin. Ljubitelji kazališnih izvedbi je mogu  pogledati ovaj mjesec, u ponedjeljak 23. ožujka s početkom u 20 sati. Ulaznice su besplatne, a u distribuciji su  tjedan dana prije igranja.


admin Author