Odlična izvedba predstave koja je izmamila suze gledatelja

U pet godina koliko kontinuirano Grad Novska ima godišnju kazališnu sezonu, pored svih značajnijih kazališta kod nas bile su rijetke prigode gledati predstave malih i  nezavisnih kazališnih kuća. Predstava „Tamo gdje tuga spava”, Kazališta „Talija“ iz Županje primjer je da i takve male kuće mogu pružiti ostvarenja koja su prema izvedbi ravna onim profesionalnim.

„Tamo gdje tuga spava” koju su gledatelji mogli vidjeti, tipična je slavonska predstava, drama  rađena po istinitom događaju, redatelja Branka Puheka koji je i jedan od aktera, uvjerljivom glumom Rose Leutarević Argudin, Ksenije Vukorep i Ane Jemrić, izmamili su zadovoljstvo  i suze publiku u dvorani.

Predstava o odumiranju sela, odnosi u jednoj obitelji na seoskom imanju bogatog gazde i ljubavi njegove kćeri kojoj se suprotstavlja majka, dok cijelu tužnu priču prati sjetni zvuci tamburaša, uvukli su gledatelje u zaplet i dramu koja završava nesretno.

Predstava je do sada i višestruko nagrađivana za uloge i kao kazališno ostvarenje. Novo ostvarenje Kazališta „Talija“ je komedija, a kako su ih Novljani dobro primili, biti će sigurno prigode vidjeti i tu predstavu.

Sljedeća na redu je prava proljetna kazališna poslastica, „Sladoled“ o uvjerljivim životnim pričama ispunjenim toplinom, koje će oplemeniti dušu svakoga gledatelja, u izvođenju Teatra Gavran.

Autor predstave je Miro Gavran, jedan od najizvođenijih suvremenih dramskih pisaca u Hrvatskoj i inozemstvu, redatelj predstave je Boris Svrtan, uz kojega se vežu brojne glumačke i redateljske uspješnice, dok u glavnim ulogama nastupaju, Mladena Gavran i Ana Vilenica. Scenu i kostime osmislila je Jasmina Pacek.

Dvorana kina POU Novska, ponedjeljak, 11. svibnja u 20 sati

Ulaz na predstavu se ne naplaćuje

admin Author