DLAN – izložbu posvetili rock glazbi i glazbenicima

Rock glazba i glazbenici bilu su nadahnuće mnogim u umjetnosti, fotografiji i pisanoj riječi. Tako su i članovi Društva likovnih autora Novska DLAN, tematskom izložbom svoje likovne radove posvetili umjetnosti rocka. Na izložbi „Tribute to Alvin Lee, radove na zadanu temu izložili su, Zlatko Žagar, Dijana Vučić, Daniela Vuković, Andreja Bogatić, Ivica Čukelj, Milan Čorak, Žan Žafran, Dubravko Malleg, Miro Margetić i Viacheslav Krivitsky.

Iako ih je povezala ista tema, osobnost svakoga od autora došla je do izražaja, posebice kroz tri portreta glazbenika, izvanrednih kolaži slaganih od komadića papira Dijane Vučić, autorice kojoj je ovo drugo pojavljivanje na likovnim izložbama. Istaknuo se i Zlatko Žagar, slikar zrelih godina i velikog tehničkog dosega. Zanimljive su i digitalne obrade u post produkciji Žana Žafrana kao radovi i mlade grafičarke Matee Barešić te portret rađen olovkom Andreje Bogatić.

DLAN je na otvorenje pozvao i tri gradska benda pa su u zvučnoj kulisi nastupili, Fury trio s odličnim vokalom pjevačice Stefani Domitrović, zatim Black Pearl i  Storm Raiders.

O radu DLANA i povezanosti ove izložbe s rockom govorio je Žan Žafran, a izložbu je otvorio Vedran Mihaljević, zamjenik gradonačelnika. Prava je štete što će se izložba u prostiru Galerije POU Novska moći pogledati do utorka 15. ožujka, zato ne propustiti posjetiti Galeriju i uživati u slikama glazbenika.  

admin Author