Priča Baletnog ansambla iz Kutine – proslavili dva desetljeća plesanja

Baletni ansambl POU Kutine, kroz svijet mašte i snova, u carstvu slatkiša, cvjetnih latica i snježnih pahuljica, proveli su gledatelje u prepunoj dvorani kina POU Novske, plešući jedan od najizvođenijih baleta – balet Orašar, ruskog skladatelja Petra Iljiča Čajkovskog.

Ansambl je nedavno obilježio dva desetljeća rada, a novljanska publika imala je prigodu prije nekoliko godina  uživati i u priči o dobru i zlu – baletu “Labuđe jezero“, sa solistima Tessom Uroić kao OdettomVanjom Škurić kao princom Siegfriedom.

Dosad su izveli balete “Trnoružica”, “Ščelkunčik”, “Giselle”,Labuđe jezero“, “Bajadera” te hrvatski nacionalni balet “Đavo u selu“, a kako je kazala Tessa Urojić, iako su amaterski baletni ansambl, osvojili su brojna priznanja, kvalificirali su se za Svjetsko natjecanje World Dance Masters, plesali su u mnogim gradovima – Novskoj, Zagrebu, Varaždinu, Virovitici, Lovranu, Karlovcu, Selcu, Vrbovcu, Ogulinu, Bjelovaru, Donjoj Stubici i ostalim gradovima.

Brojne kutinske balerine učile su od Vesne Kovačević, profesionalne baletne umjetnice klasičnog baleta HNK Zagreb, koja iako u mirovini, “vrijedno i s ogromnim entuzijazmom prenosi svoje znanje i talent već 20 godina balerinama“.

no images were found


admin Author