Teatar Exit: Balon

7. srpnja u 20 sati.      REZERVIRAJ

Balon je predstava nastala u koprodukciji Teatra 2000 i Teatra EXIT nakon prilično dugog kreativnog procesa koji se nastavlja i nakon premijere. Riječ je o vrsti rada u nastajanju, iako proizlazi iz fiksnog teksta koji je napisao Mate Matišić.

Predstava se fokusira na poziciju glumca u kazališnom mehanizmu kao onu centralnu, istražuje vrste iluzija kroz koje glumac prolazi ne bi li se na kraju susreo s točkom od koje je krenuo – samim sobom. Ispituju se vrste glumačkih identiteta i kako se pozicija glumca formira s obzirom na njegovu društveno-političku ulogu. Miješaju se razine stvarnosti, pripovijedanje kao forma glumčeva iskazivanja i njegova potencijalno katarzična učinkovitost.

U službenoj najavi, redatelj predstave kaže: U tijesnom prostoru vanjskih okolnosti glumac se isprva odaziva zamolbi, a naknadno i prisili društva: on mora stvarati prizore, a iluzije koje pritom nastaju sve više nalikuju životu koji živi, u igri uske zavisnosti i preklapanja, sve do stupnja neodjeljivosti. Unutarnji motiv i društvena funkcija glumca tako mijenjaju mjesta poput uzroka i posljedice gdje snagom uzgona probuđenog osjećanja za dobrobit drugog, izranja Balon.

info

uloge: Vilim Matula, Ana Maras, Ksenija Marinković, Krešimir Mikić
redatelj: Mislav Brečić
autor: Mate Matišić
produkcija: Teatar EXIT i Teatar 2000
dramaturg: Tajana Gašparović
kostimograf: Mirjana Zagorac
skladatelj: Stanko Kovačić
koreograf: Irma Omerzo
oblikovanje svjetla: Mislav Vinković i Andrej Štefan
oblikovanje zvuka: Nebojša Paunković
ostali članovi autorskog tima: Videoanimacija: Nemanja Nikolić, Fotografija: Radomir Sarađen, Dizajn promotivnih materijala: Boris Greiner (plakat) i Sanja Prnjak (program), Organizacija i promocija: Maja Jurić

(izvor: teatar.hr)

admin Author