U Novskoj službeno otvoren 15. Tjedan cjeloživotnog učenja

27. rujna 2021. godine u 10:30 sati u Poduzetničkom inkubatoru PISMO 2 u Novskoj održano je svečano otvorenje 15. Tjedna cjeloživotnog učenja.

Svima prisutnima obratili su se Miroslav Perošević, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Novska; Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih; Siniša Kesić, zamjenik gradonačelnika grada Novska; Mihael Jurić, dožupan Sisačko-moslavačke županije te Vesna Šerepac, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja koja je i službeno otvorila Tjedan cjeloživotnog učenja.

Otvorenje 15. Tjedna cjeloživotnog učenja
Otvorenje 15. Tjedna cjeloživotnog učenja

Dodijeljene su nagrade “Maslačak znanja” za postignuća u učenju odraslih osoba i Priznanja za doprinos razvoju obrazovanja odraslih. Dobitnici nagrade “Maslačak znanja” za 2021. godinu su: Vanja Zorić, Margareta Sedlarević i Pavao Moslavac. 

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove godine je peti put zaredom dodijelila Priznanja za doprinos razvoju obrazovanja odraslih. Dobitnici Priznanja za doprinos razvoju obrazovanja odraslih za 2021. godinu su: izv. prof. dr. sc. Morana Koludrović, za znanstveni doprinos razvoju obrazovanja odraslih;  Tatjana Vujić, prof., za stručni doprinos razvoju obrazovanja odraslih i Itana Bukovac, prof., za stručni doprinos razvoju obrazovanja odraslih.

Nakon svečanog otvorenja održao se i Sajam cjeloživotnog učenja ispred Poduzetničkog inkubatora PISMO 2, na kojem su brojne ustanove predstavile svoj rad te omogućile svim posjetiteljima da se prijave za besplatno pohađanje jednog od programa obrazovanja.

admin Author