300 milijuna kuna za projekt “Provedba sustava vaučera za obrazovanje odraslih”


U iduće četiri godine osigurano je 300 milijuna kuna za projekt “Provedba sustava vaučera za obrazovanje odraslih” koji započinje 1. travnja 2022.


Tim povodom je Zajednica za obrazovanje odraslih HGK organizirala dvodnevnu konferenciju kako bi povezala sve ključne dionike projekta te informirala svoje članice i zainteresirane ustanove za obrazovanje odraslih o tome kako se mogu akreditirati i postati ustanove gdje će se vaučer moći koristiti.


Savjetnik predsjednika HGK Petar Miščević istaknuo je da će vaučere za obrazovanje moći koristiti zaposlene i nezaposlene osobe koje zbog nedostatka vještina ne mogu pronaći zaposlenje ili im u nedostatku vještina prijeti gubitak postojećeg zaposlenja. Dodao je i kako će hrvatsko gospodarstvo kroz ovaj projekt dobiti višu razinu kompetencija i znanja, kako bi bilo globalno konkurentnije.
Predsjednik Zajednice za obrazovanje odraslih HGK Ivan Gale kazao je da je Zajednica od početka sudjelovala u donošenju regulative i izradi smjernica te da će biti aktivni i u implementaciji vaučera. Vjeruje da nas čekaju veliki i konkretni pomaci u poboljšanju sustava obrazovanja odraslih.

Više informacija na https://www.hgk.hr/300-milijuna-kuna-vaucera-za-obrazovanje-odraslih-najava?fbclid=IwAR2LSstieplCwPUIdYAJfu5RUmlPdXTew0_jcSZTa8rwLvyXUyrc2lfw_HE

admin Author