To samo Bog zna

07. rujna u 20 sati.
TEATAR EXIT.

Predstava je nastala na temelju improvizacija glumaca Darije Lorenci, Bojana Navojca i Rakana Rushaidata, pa su sami glumci ujedno i autori teksta (osim Tane, koja je, naravno, više pridonijela neverbalnom dijelu), dok režiju potpisuje Saša Anočić, a prema njegovim riječima ‘itekako je moguće preseliti svakodnevnicu na kazališne daske i dočarati istinsku ugodu i neugodu života.’

Tema predstave je široka i vječna – život – govori se o odnosima od rođenja do smrti, o odnosima prema sebi i drugima, a veći dio zasnovan je, logično, na propitivanju i prokazivanju muško-ženskih odnosa.

Predstava funkcionira po modelu dječje igre i mijenjanja uloga, te započinje kada jedan dječak baci kamen na drugoga, a djevojčica koja gleda ne odobrava takav postupak. Tijekom predstave prikazuje se dječje nadmetanje, pubertet i početak seksualnosti, obiteljske svađe i nasilje te na kraju osamljenost staraca. U prizoru kada se na sceni slavi godišnjica mature sedamdesetogoišnjaka u pozadini se pojavljuje dokumentaristički video s fotografijama glumaca iz njihove mladosti….

Predstava je nastala u koprodukciji između zagrebačkog teatra Exit i osječke Barutane.

info

uloge: Darija Lorenci, Rakan Rushaidat, Bojan Navojec, Tana (pas)
redatelj: Saša Anočić
autor: Saša Anočić, Daria Lorenci, Rakan Rushaidat i Bojan Navojec
produkcija: Teatar Exit i Barutana
dramaturg: Olja Lozica
oblikovanje svjetla: Tomislav Baotić
ostali članovi autorskog tima: Izbor glazbe: Saša Anočić i Robert Moržan, fotografije: Sanja Prnjak
vrsta programa: crossover
datum premijere: 16.01.2004.

(izvor: Teatar.hr)

admin Author