Vaučeri – financijska potpora države za obrazovanje odraslih

Edukacija

Vaučer predstavlja financijski instrument dodjele javnih sredstava za obrazovanje odraslih, koji se u Republici Hrvatskoj provodi od 1. travnja ove godine. Pučko otvoreno učilište Novska započelo je 16. svibnja s edukacijom korisnika vaučera za stjecanje djelomične kvalifikacije za asistente za upravljanje projektima.


Pučko otvoreno učilište Novska još nudi program Internetski marketing i brendiranje, te Društveno odgovorno poslovanje. Još uvijek se potencijalni kandidati mogu prijaviti za dodjelu vaučera za navedene programe. Prijave se vrše putem aplikacije na stanici HZZ-a, moj vaučer, a polaznici trebaju biti u sustavu e-građanin.
Vaučeri se mogu dodijeliti nezaposlenim i zaposlenim osobama za vještine tražene na tržištu rada te za zelene i digitalne vještine.
Budućim asistentima za upravljanje projektima, nastavu predaje Mara Stipić Bagarić, voditeljica odjela za EU fondove u novljanskoj razvojnoj agenciji NORA. Program traje 350 sati, a proces učenja temelji se na poučavanju, učenjem na radu, te samostalnim aktivnostima polaznika.

admin Author