Avatar (re-release)


PETAK: 23. RUJNA: 20 sati

CIJENA: 25kn / 3,32 EUR
FIKSNI TEČAJ KONVERZIJE: 7,53450 kn

DOBNA PREPORUKA: 12
REZERVACIJE

Avatar
Avatar

Nagradom Oscar® nagrađena epska avantura Jamesa Camerona iz 2009. godine, Avatar, film s najvećom zaradom svih vremena, vraća se na velika platna!

Glavni lik Jake Sully (Sam Worthington), vojnik koji još nije pronašao razlog za što bi se borio, regrutiran je za odlazak na planet Pandora u vrijeme kada je svijet na rubu propasti (gotovo ne postoji niti jedan biljni ili životinjski oblik života, a financijski kolaps je zahvatio sve segmente). Treba zauzeti mjesto svojeg brata koji je poginuo u pokušaju komunikacije s Na’vi vrstom (visoka, mršava i plava bića s dredloksima) koja obitava na planetu Pandora. No, postoje problemi; prvi je to što je Jake invalid (ostao je bez noge tijekom ture kao marinac), a drugi je taj što Na’viji baš i nisu veliki ljubitelji ljudske rase.

No, vlasnici kompanije koja je unajmila Jakea, a prije i njegovog brata, dosjetili su se kako će uspješno (i donekle bezopasno) vaditi rudu Unobtanium na planeti Pandora. Genetički su pomiješali DNK ljudske rase i Na’vija u stvorenju (tijelu) nazvanom Avatar. Jedino ga Jake može kontrolirati (telepatski) jer njegov DNK odgovara onom njegova brata koji je sudjelovao u stvaranju Avatara. Put na Pandoru započinje, a Jakeu to znači prije svega samo jedno: ponovno može hodati!

Priča odluta nekoliko godina u budućnost kada Jake dolazi na Pandoru gdje otkriva beskrajnu ljepotu kakvu je nekad i Zemlja posjedovala; šume i prekrasne boje i oblici, flora i fauna izvanrednih razmjera i veličine, a planine se lagano vide iznad visokog drveća. Jake pak, započinje s poslom radi kojeg je i došao; iskapanje rude Unobtanium, ali susreće jednu od nepogodnosti planete, zvijer ViperWolf. No, prije sukoba iznenadna strijelica probada zvijer koju je ispalila ženska članica vrste Na’vi (Zoe Saldana) s kojom, kasnije, Jake upoznaje stvarnost i ljepote Pandore.

Na’viji žive u savršenom skladu s opasnostima Pandore, a s novim prijateljstvom Jake spoznaje da je pronašao razlog za koji bi se borio. Njegova ljubav prema Pandori raste i zahvaljujući DNK koji se nalazi u Avataru. No, kada dođe do borbe između ljudske rase i Na’vija, Jake shvaća kako ne može vječno ostati unutar Avatara…

IZVORNO IME: Avatar
REDATELJ: James Cameron
ULOGE: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Stephen Lang
TRAJANJE FILMA: 163 minuta(e) | GODINA: 2022 | DRŽAVA: USA |


admin Author