Predstava “Sve o muškarcima”

Predstava “Sve o muškarcima”

U utorak, 07.03.2023. u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Novska održana je predstava “Sve o muškarcima” u kojoj su igrali Vedran Komerički, Tomislav Krstanović i Rade Radolović.

U komediji “Sve o muškarcima” tri mlada i talentirana glumca, od kojih je svaki utjelovio više različitih uloga, uspješno su prikazala probleme i situacije s kojima se muškarac današnjice susreće.

Što se događa s prijateljstvom tri srednjoškolca kad stignu u zrele godine i kad naiđe na nove probleme i neslaganja, samo je jedno od pitanja na koje komedija pokušava dati odgovor. Osim prijateljstva, Gavran obrađuje i odnos otac – sin kroz tegobnu priču mladog muškarca koji se suočava s rastavom roditelja, što mu obilježi život. Nakon mnogih godina ljutnje prema ocu, pa čak i vlastitom bratu, je li moguće da čovjek promjeni mišljenje i pokaje se? Predstava na scenu dovodi i homoseksualni par te priču o muškarcima koji su isprepleteni mračnim, “muškim” poslovnim odnosom.

Kroz zabavne scene, brze i kratke dijaloge i svakodnevne situacije Gavran na blizak i prepoznatljiv, jednostavan način prikazuje muškarca kao ranjivog, ljubomornog, često tvrdoglavog.. Onakvog kakvog mnogi muškarci neće htjeti prepoznati ni priznati samom sebi. Različiti svjetovi jedne te iste predstave zaokružuju se u skladnu cjelinu, pričom koja potvrđuje važnost iskrenog prijateljstva i među muškarcima, dovoljno snažnog da nadživi i prebrodi sukobe i svađe.