Otvorena izložba “Paučina” Vjekoslava Pešuta

U petak, 1. rujna, u galeriji Pučkog otvorenog učilišta Novska svečano je otvorena izložba “Paučina”, koja predstavlja umjetnički doprinos Vjekoslava Pešuta, poznatog novljanskog slikara i dugogodišnjeg profesora likovne kulture. Ovaj član Društva likovnih autora Novske izlaže već šesti put, a njegovi prethodni radovi, uključujući “Kocke” iz 2016. i “Minijature” iz 2017. godine, izazvali su oduševljenje i pozitivne reakcije publike.

Vjekoslav Pešut rođen je 1950. u Brestači i svoje školovanje završio je u Novskoj. Nakon diplomiranja na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu, dugi niz godina je predavao likovnu kulturu u osnovnim školama. Nakon umirovljenja, Pešut nastavlja izrađivati svoje umjetničke radove, koristeći različite likovne tehnike, uključujući uljane i akrilne boje na platnu, te eksperimentirajući s trodimenzionalnim oblikovanjem u drvu, metalu i akrilnom staklu.

Otvaranje izložbe privuklo je brojne posjetitelje, a uvodnu riječ je održao Alojz Buljan, predsjednik ogranka Matice hrvatske u Novskoj. Vjekoslav Pešut je zatim na duboko zanimljiv način prenio svoja razmišljanja o temi izložbe, istražujući koncept paukovih mreža koje nas okružuju, prikazujući ih kao prirodne, složene strukture.

Službeno otvorenje izložbe obavio je zamjenik gradonačelnice Grada Novske, Siniša Kesić. Ljubitelji likovne umjetnosti imaju priliku posjetiti izložbu “Paučina” u Galeriji POU Novska do 8. rujna.

Luka Štefan Author