Muzej dobitnik nacionalne nagrade Suncokret ruralnog turizma-Sunflower Award 2023

U prestižnoj konkurenciji ruralno turističkih projekata, Muzejska zavičajna zbirka Grada Novske osvojila je brončanu povelju na nacionalnom natjecanju “Suncokret ruralnog turizma – Sunflower Award 2023”. Ovo značajno priznanje dodijeljeno je na ceremoniji u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije, a nagradu je primio ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Novska, Miroslav Perošević.

Muzejska zbirka odabrana je kao jedan od deset kandidata iz Sisačko-moslavačke županije, ističući se svojim izložbama temeljenim na povijesnim i etnografskim predmetima iz Zbirke Sajko. Osim toga, značajan doprinos ostvarila je i kroz suradnju s lokalnom zajednicom te programima za mlade, kojima se teži očuvanju i vrednovanju bogate kulturne baštine.

Ovo priznanje simbolizira predanost Muzejske zavičajne zbirke promociji ruralnog turizma i očuvanju kulturnog identiteta. Nagrada je potvrda kvalitete rada i motivacija za buduće projekte.

Suncokret ruralnog turizma – Sunflower Award je godišnje natjecanje koje nagrađuje izvrsnost u ruralnom turizmu, promovirajući inovativne i kreativne pristupe očuvanju kulturnog nasljeđa. Nagrade su priznanje za one koji doprinose razvoju ruralnog turizma u Hrvatskoj, stvarajući održive turističke atrakcije koje privlače domaće i strane posjetitelje.

Ova nagrada ne samo da je priznanje za Muzejsku zavičajnu zbirku Grada Novske, već i podstrek za daljnji razvoj i unapređenje aktivnosti u području ruralnog turizma.

Luka Štefan Author