Program MuseUM

Program “MuseUM” postavlja visoke ciljeve za transformaciju lokalnog muzeja u interaktivni i inkluzivni centar, te nudi različite načine na koje se zainteresirani mogu uključiti. Evo detaljnijeg pregleda ciljeva i načina uključivanja:

Ciljevi Programa “MuseUM”

  1. Transformacija muzeja u interaktivni i inkluzivni hub: Cilj je preobraziti lokalni muzej u središte koje potiče sudjelovanje i angažman cijele zajednice, koristeći najnovije tehnologije i pristupe.
  2. Poticanje sudjelovanja i kreativnosti: Program teži uključivanju građana svih dobnih skupina kroz interaktivne izložbe, edukativne programe i radionice koje promoviraju kreativni izraz i dublje razumijevanje kulturne baštine.
  3. Stvaranje prostora za povezivanje: MuseUM je zamišljen kao mjesto gdje ljudi mogu dijeliti priče, učiti jedni od drugih i zajedno raditi na očuvanju i promociji kulturne baštine.
  4. Oživljavanje lokalne kulturne baštine: Kroz suradnju s lokalnim udrugama i obrazovnim institucijama, program nastoji oživjeti povijest i kulturu, te stvoriti zajednički osjećaj ponosa i pripadnosti.

Načini na koje se zainteresirani mogu uključiti

  1. Sudjelovanje u organizaciji događaja: Volonteri i zainteresirani građani mogu pomoći u organizaciji raznih događaja, poput Noći muzeja i posebnih izložbi.
  2. Prijedlog ideja i projekata: Ako imate ideje ili projekte koji bi mogli obogatiti program MuseUM, pozivaju se da podijelite svoje prijedloge s organizatorima.
  3. Uključivanje u edukativne programe i radionice: Građani svih dobnih skupina mogu sudjelovati u radionicama i edukativnim programima koje program nudi, kako bi proširili svoje znanje i vještine.
  4. Doprinos kroz suradnju: Program potiče suradnju između građana, lokalnih udruga, škola i drugih institucija kako bi zajedno radili na projektima koji promoviraju kulturnu baštinu.
  5. Posjećivanje i podrška muzeju: Jednostavno posjećivanje muzeja, sudjelovanje u događanjima i promicanje programa u zajednici su također važni načini podrške.

Pozivamo sve građane, bez obzira na dob ili interese, da se pridruže ovoj inicijativi. Bilo da imate ideju, želite sudjelovati u organizaciji događaja, ili jednostavno želite istražiti i učiti, MuseUM nudi prostor i priliku za svakoga.

Program “MuseUM” predstavlja ključni korak prema oživljavanju lokalnog muzeja i pretvaranju ga u mjesto gdje prošlost, sadašnjost i budućnost nisu samo povezane, već gdje zajedno rastu i razvijaju se. Vidimo se u Muzejskoj zavičajnoj zbirci Grada Novske i Pučkom otvorenom učilištu Novska – mjestu gdje se susreću i stvaraju nova iskustva.

Javite nam se na kustos@pou-novska.hr

Luka Štefan Author