Ženijalni dani u Kino mreži


DJEČJI FILM: “KRALJICA PLESA”

PETAK: 8. OŽUJKA: 18 sati
ULAZ JE SLOBODAN

DOBNA PREPORUKA: 8+

Na programu u Kinu Novska povodom “Ženijalni dan”a u Kino mreži je norveški film za cijelu obitelj  “Kraljica plesa” (8+), o dvanaestogodišnjoj Mini koja  možda ne zna plesati i nema puno samopouzdanja, ali to je ne sprječava da se prijavi na audiciju za školsku plesnu skupinu.

Podršku pronalazi u svojoj nekonvencionalnoj baki i najboljem prijatelju, ali tu su i skeptici. Kroz suze, smijeh i vesele ritmove, Mina će razbiti vlastite barikade i oboriti vas s nogu.

Kraljica plesa šarmantno je i toplo ostvarenje koje će vas podsjetiti na onaj poseban osjećaj kada zasvira pjesma koju obožavamo, kada se u vidokrugu pojavi osoba koja nam se sviđa ili kada na krilima vlastite upornosti i truda ostvarimo svoj san. Premijerno je prikazan na Berlinaleu.

Ove godine Kino mreža slavi 10. rođendan, a program “Ženijalni dani” proslavlja 10 godina prikazivanja sjajnih ženskih filmova u ožujku, te postaje “Ženijalni tjedan”. Osim toga, program je obogaćen i novim potprogramom “Doku-dan”, kao i filmovima koji se prikazuju i u sklopu Mjeseca Frankofonije, a u suradnji s Francuskim Institutom.

Ove godine se u nezavisnim kinima diljem Hrvatske održava “Ženijalni tjedan”, filmsko slavlje povodom Međunarodnog dana žena koji se slavi 8. ožujka. Jubilarni “Ženijalni dani” održavaju se od 4. do 10. ožujka, a prikazuje se šest filmskih ostvarenja koja na kino platna donose ženske priče koje ne smijete propustiti.

Proslavite  tje(DAN) žena s ovim kompleksnim, inspirativnim, duhovitim, ranjivim ali i hrabrim junakinjama i inspirirajte se njihovim pričama s velikog platna.

admin Author