Izložba: Malim srcima kroz veliku Slavoniju

Pozivamo Vas na svečano otvorenje izložbe “Malim srcima kroz veliku Slavoniju“, koje će se održati 15. ožujka u 18 sati, u galeriji Pučkog otvorenog učilišta Novska. Ova jedinstvena izložba dio je programa MuseUM, koji provodi Muzejska zavičajna zbirka Grada Novske s ciljem aktivnog uključivanja javnosti u muzejski rad i promicanja lokalne kulturne baštine.

Izložba nas vodi na putovanje kroz bogatu tradiciju zapadne Slavonije, istražujući dječji svijet kroz njihovo ruho, plesove, pjesme i igre. Od bijelih košuljica koje su nosila djeca do svečanih nošnji koje pričaju priče o prelasku iz djetinjstva u odraslu dob, posjetitelji će imati priliku upoznati se s detaljima koji su obilježavali svakodnevicu i posebne prigode u životu naših predaka.

Izložbu je organizirala Katarina Kovačević, studentica učiteljskog fakulteta i dugogodišnja članica KUD-a “Šubić” iz Novske, te voditeljica folklorne skupine DND-a “Osmijeh” iz Rajića, koji će i nastupiti na otvorenju. Kroz svoj rad, Katarina želi prenijeti ljubav prema folkloru i hrvatskoj kulturi na mlađe generacije, ističući važnost očuvanja tradicije i kulturnog identiteta.

Pridružite nam se u otkrivanju bogatstva slavonske kulturne baštine i dajte svoj doprinos očuvanju vrijednih običaja. Veselimo se vašem dolasku!

Luka Štefan Author