Otvorenje izložbe DLAN-a – Rođendanska


U petak, 5. travnja, u galeriji Pučkog otvorenog učilišta Novska svečano je otvorena izložba Društva likovnih autora Novske. Ovaj događaj označio je važan trenutak za lokalnu umjetničku zajednicu, obilježavajući deset godina postojanja Društva koje kontinuirano pridonosi kulturnom i umjetničkom pejzažu grada.

Izložba je predstavila raznovrsne radove članova, uključujući slike koje pokrivaju širok spektar motiva i tehnika. Ova raznolikost ne samo da svjedoči o individualnom izrazu svakog pojedinca već i o kolektivnom duhu Društva koje promiče eksperimentiranje i inovacije u umjetničkom stvaralaštvu.

Izložbu su predstavili Luka Štefan, kustos Muzejske zavičajne zbirke Grada Novske, i Elena Poklečki, predsjednica Društva. Njihove uvodne riječi pružile su dublji uvid u povijest i misiju DLAN-a, ističući njegovu ulogu u promicanju likovnih umjetnosti u lokalnoj zajednici.

Otvorenje izložbe, u ime gradonačelnice Grada Novske, Marije Kušmiš, obavila je Marija Kos Šaka, direktorica Turističke zajednice Grada Novske. Njezino prisustvo naglasilo je važnost suradnje između kulturnih institucija i lokalne samouprave u podupiranju umjetničkih inicijativa.

Izložba ostaje otvorena za javnost do 20. travnja, pružajući priliku svima zainteresiranima da uživaju u umjetničkim ostvarenjima članova DLAN-a.

Foto: Željko Sajko

Luka Štefan Author