Prekogranična suradnja POU Novska


U Mostaru je održana svečanost uručivanja ugovora o financiranju u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, a ugovore je korisnicima uručio hrvatski ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Šime Erlić.

Ravnatelj Pučkoga otvorenog učilišta Novska Miroslav Perošević potpisao je ugovor za projekt “Zajedno u kulturi – gledaj, slušaj, uči!”– suradnja Pučkog otvorenog učilište Novska i JU Kulturno–informativnog centra Tomislavgrad u vrijednosti od 36.970,13 eura.

Projekt ima za cilj poticati i održavati dugogodišnju prekograničnu suradnju Grada Novske i Tomislavgrada kako bi se osnažila važnost kulturnih vrijednosti te poboljšao gospodarski razvoj država. Projekt pruža mogućnost učenja i istraživanja na inovativan način te promiče obrazovanje i kulturu kao sastavne dijelove razvoja zajednice. Također, cilj projekta je razvijanje turističke ponude u Gradu Novskoj i Tomislavgradu kroz kvalitetniju promociju kulturnih događaja gradova uz pomoć suvremene tehnologije.

Pučko otvoreno učilište u sklopu projekta planira nabavu laserskog projektora najnovije generacije te popratnog hardvera i softvera nužnog za održavanje projekcija u kinu Novska.

admin Author