Wall Street: Novac nikad ne spava

23. i 26. prosinca u 20 sati. (četvrtak i nedjelja)

Gordon Gekko (Michael Douglas) se vraća na Wall Street! Nakon zatvora napustila ga je kćer, no ima priliku za povratak – ako se osveti špekulantu koji je gori i od njega! Nastavak hita Olivera Stonea iz 1987.

Godina je 2001. Gordon Gekko (Michael Douglas) je odslužio kaznu zbog prijevara, pranja novca i reketarenja i iz zatvora izlazi kao drugačiji čovjek. Bivši kralj Wall Streeta je neobrijan, a frizura mu je zapuštena. Nitko ga nije dočekao – ni njegova kćer Winnie od koje se udaljio, a ni netko od njegovih kolega s Wall Streeta koji su za njegova odsustva nastavili zgrtati svoja bogatstva. Nakon osam godina provedenih u zatvoru, Gekko je sasvim sam i potpuni je autsajder.

Godina je 2008. Jake Moore (Shia LaBeouf), mladi trgovac nekretninama, zarađuje milijune u uglednom Keller Zabel Investments kojeg vodi njegov mentor Louis Zabel (Frank Langella). Jakeova djevojka Winnie (Carey Mulligan) podržava njegovu želju da ulaže u obnovljive izvore energije, potaknuta njegovim idealizmom za kojeg misli da ga njezin otac nije imao.

Zbog glasina kako je Keller Zabel u milijunskim dugovima, cijena dionica kompanije odjednom vrtoglavo pada i Louis Zebel je primoran boriti se za njen opstanak na sastanku s ljudima iz Federalnih rezervi. Kada Vlada odbije financijsku pomoć, Bretton James (Josh Brolin), koji je partner u moćnoj investicijskoj banci, dogovara preuzimanje Zabelove kompanije.

I sam u dugovima i s poslom koji je doveden u pitanje, Jake odlazi na predavanje na Sveučilištu Fordham koje drži Gordon Gekko u sklopu promocije svoje nove knjige ‘Je li pohlepa dobra?’. U svom govoru objašnjava kako je pohlepa ne samo dobra nego i dozvoljena te kako predstavlja rak-ranu financijskog sistema koja će na kraju dovesti do sloma američke ekonomije.

Bez Winnienog znanja, Jake dolazi do Gekka i nudi mu pomoć u zbližavanju s kćerkom. Zauzvrat Gekko njemu nudi informacije o tome zašto su Louisa Zabela izdali njegovi kolege bankari. Tako je sklopljen savez koji će Jakeu pomoći da osveti propast Kellera Zabela, a Gekku da obnovi vezu s Winnie. No, je li vuk Gekko doista promijenio svoju ćud?

Naslov originala: Wall Street: Money Never Sleeps
Žanr:
drama
Trajanje:
136′
Godina izdanja: 2010.
Zemlja: SAD
Uloge: Shia LaBeouf, Michael Douglas, Charlie Sheen, Susan Sarandon
Režija: Oliver Stone
Scenario:
Allan Loeb i Stephen Schiff
Producent/i: Eric Kopeloff, Edward R. Pressman, Oliver Stone

(izvor: filmski.hr)

REZERVIRAJ ULAZNICU

admin Author