Grad lopova

29. i 30. prosinca u 20 sati. (srijeda i četvrtak).

Triler o Dougu (Ben Affleck) koji nastavlja obiteljski posao pljačkanja banaka, no kada se zaljubi u svoju lijepu taokinju, počinje razmišljati o novom životu.

U Bostonu se svake godine dogodi 300 pljački banaka, a bostonska četvrt Charlestown, koja pokriva samo jednu kvadratnu milju, dala je više pljačkaša banaka i blindiranih vozila nego bilo koje mjesto u Sjedinjenim Državama. Jedan od tih pljačkaša je Doug MacRay (Ben Affleck), no on nije poput ostalih lopova. Za razliku od njih, Doug je imao priliku za uspjeh, priliku da prestane slijediti zločinačke korake svoga oca. Umjesto toga postao je vođa ekipe nemilosrdnih pljačkaša banaka, koji se ponose time što uzimaju što žele i što prolaze nekažnjeno. Jedina Dougova obitelj su njegovi partneri u zločinu, osobito Jem (Jeremy Renner), koji je Dougu poput brata unatoč svojoj opasnoj, naprasitoj naravi.

Međutim, sve se promijenilo na njihovom posljednjem poslu, kada je Jem nakratko uzeo taoca: Claire Keesey (Rebecca Hall), voditeljicu poslovnice jedne banke. Kada otkriju da ona živi u Charlestownu, Jem postaje nervozan i želi provjeriti što je ona možda vidjela. Znajući za što je Jem sposoban, Doug preuzima vodstvo. On pronalazi Claire koja nema pojma da njihov susret nije slučajan i da je ovaj šarmantni stranac jedan od ljudi koji su je terorizirali samo nekoliko dana ranije.

Kada se njegov odnos s Claire pretvori u strastvenu romansu, Doug želi napustiti grad i taj stil života. No, s obzirom na to da mu se približavaju federalci koje predvodi agent Frawley (Jon Hamm) i da Jem sumnja u njegovu odanost, Doug shvaća da odlazak neće biti jednostavan i da bi, što je još gore, mogao Claire dovesti u opasan položaj. Svi izbori koje je nekoć imao sveli su se na samo jedan: izdati prijatelje ili izgubiti ženu koju voli…

Naslov originala: The Town
Žanr:
krimi, triler
Trajanje: 125′
Godina izdanja:
2010.
Zemlja: SAD
Izdavač/Distributer: Warner Bros. Pictures
Uloge: Ben Affleck, Rebecca Hall, Jon Hamm
Režija: Ben Affleck
Scenario:
Ben Affleck, Peter Craig, Aaron Stockard
Producent/i:
Basil Iwanyk, Graham King

(izvor: filmski.hr)

REZERVIRAJ ULAZNICU

admin Author