Kronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza

15. i 16. siječnja u 20 sati.

Treći nastavak Narnijskih kronika prati Edmunda, Lucy i kralja Kaspijana u njihovoj važnoj borbi za spas cijele Narnije.

Dok je dvoje starije djece obitelji Pavansie odsutno (Peter uči za prijamni ispit za fakultet, a Susan provodi praznike u SAD-u) – dvoje mlađe, Lucy i Edmund, nerado posjećuju svog rođaka koji živi blizu Cambridgea. Vrijeme je Drugog svjetskog rata, otprilike 1943. godina. Lucy i Edmudu najveći izazov predstavlja kako izaći na kraj s dosadnim rođakom, Eustaceom Clarencom Scrubbom. Jednoga dana njih troje nabasaju na sliku broda Zorogaza, veličanstvenog plovila čiji je izgled inspiriran zmajevima.

Platno odjednom neobjašnjivo oživi, voda iz slike preplavi sobu, potopi troje tinejdžera i prebaci ih u Istočno narnijsko more. Tamo ih spašava kralj Kaspijan i posada broda Zorogaza, istog onog koji je bio naslikan na platnu. Edmund i Lucy oduševljeni su povratkom u zemlju kojom su nekoć vladali, no Edmund, novajlija u ovom svijetu, ne dijeli njihov entuzijazam. Trio uskoro doznaje razlog Kaspijanovog putovanja na istok: mora ispuniti obećanje i pronaći sedam lordova Telmara, najboljih prijatelja njegova ubijena oca. Putovanje ih odvodi na pet otoka prepunih opasnosti i uzbuđenja, koji kriju zavodljive tajne. Kaspijan i njegovi ljudi otkrivaju zlu zelenu maglicu koja otima ljudima tijela i duše.

Naslov originala: The Chronicles Of Narnia – Voyage Of The Dawn Treader
Žanr:
avantura, obiteljski, fantastika
Trajanje: 115′
Godina izdanja:
2010.
Zemlja:
SAD
Izdavač/Distributer:
Twentieth Century Fox Film Corporation
Uloge: Georgie Henley, Skandar Keynes, Ben Barnes
Režija:
Michael Apted
Scenario:
Christopher Markus, Stephen McFeely, Michael Petroni
Producent/i: Andrew Adamson, Mark Johnson, Philip Steuer

(info: filmski.hr)

REZERVIRAJ ULAZNICU

admin Author