„Od kuhinje do zapošljavanja“

„Od kuhinje do zaposlenja“ još je jedan od programa Pučkog otvorenog učilišta koji se financira sredstvima Europske unije iz IV. komponente Instrumenta predpristupne pomoći IPA-e.

Vrijednost ovog projekta, iz kojeg će se školovati nezaposleni od 18 do 24 godine,  po 24 kuhara i konobara, je 140 tisuća Eura. Ugovor o tome potpisan je u Hrvatskom državnom arhivu u  Zagreb.
– „Ovaj bi se program provodio u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje u Šibeniku, a polaznicima je osiguran i praktični dio nastave u tom gradu“, naglasio je Mario Čelan, ravnatelj POU Novska, koji je i potpisao ugovor o korištenju sredstava.
Prigodom uručenja potpisanih dokumenata, predstavljajući program „Mladi na tržištu rada“,  Đuro Popijač, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva i Paul Vandoren, šef Delegacije Europske Unije u Republici Hrvatskoj, istaknuli su da su sredstva nepovratna te da je glavni cilj projekta promocija i zapošljavanje mladih. Sredstava za programe dobilo je  23 kandidirana najuspješnija prijavitelja na natječaj iz cijele Hrvatske. Dodijeljeno je oko 17 milijuna kuna.
Predstavljajući program Ankica Paun Jarallah, ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, rekla je kako su svi financirani projekti usmjereni prema smanjenju nezaposlenosti mladih, a njihova provedba je u prosječnom trajanju od 12 mjeseci, te da podržavaju razvoj održivog partnerstva između javnih, privatnih i organizacija civilnog društva.

admin Author