Crni sati

21. i 22. siječnja u 20 sati.

Cijelu Zemlju napali su nevidljivi vanzemaljci koji svojim elektromagnetskim zračenjem razaraju sve što im se nađe na putu.

Petero mladih zaglavilo je u Moskvi uoči razarajućeg napada vanzemaljaca. Strana bića sačinjena od energije  elektromagnetskih valova brutalno ubijaju krhke zemaljske oblike života reducirajući ih do molekularne strukture. Gotovo su nevidljivi ljudima, iako njihovu blizinu odaje sve električno.

Nekoliko dana nakon što četiri mlada Amerikanca prežive prvi napad, kreću se gradom koji izgleda potpuno strano. Nema struje, napušten je, odnosno – naseljen silom koju ne shvaćaju. Tražeći pomoć, sreću različite preživjele Ruse i uče kako preživjeti.

Ovo je prvi američki 3D film snimljen u Rusiji. Filmaši se slažu da nikome nije bio cilj snimati 3D film da bi se prikazala najnovija tehnološka dostignuća, već su željeli iskoristiti 3D da bi snažnije prikazali ono što je u priči filma važno. Radi se o mladim ljudima koji moraju otkriti svoju suštinu i što je sve potrebno da bi netko bio heroj – ili da bi preživio.

Naslov originala: The Darkest Hour
Žanr: akcija, horor, ZF, triler
Godina izdanja: 2011.
Zemlja:
SAD
Izdavač/Distributer:
Regency Enterprises, Summit Entertainment
Uloge: Emile Hirsch, Olivia Thirlby, Joel Kinnaman, Rachael Taylor, Max Minghella
Režija:
Chris Gorak
Scenario: Jon Spaihts
Producent/i: Timur Bekmambetov, Tom Jacobson

(izvor: filmski.hr)

REZERVIRAJ ULAZNICU

admin Author