Tajni život kućnih pomoćnica

25. i 26. veljače u 20 sati.

Drama o neobičnoj suradnji južnjačke spisateljice i njezine crne prijateljice koja joj otkriva tajni život kućnih pomoćnica.

Radnja filma odvija se 60-tih godina 20. stoljeda u gradiću Jackson u državi Mississippi i prati odnos triju nevjerojatnih žena koje su razvile neobično prijateljstvo i pokrenule projekt koji nadilazi sva društvena pravila toga doba.

Ovo je priča o Skeeter – djevojci s Juga koja se vraća s fakulteta odlučna da postane pisac. Za razliku od svojih sugrađanki iz Jacksona, Skeeter želi ostvariti karijeru i spremna je privremeno se odreći braka i djece, na svekoliko zgražavanje svojih udanih prijateljica i svoje majke.

Kada dobije posao u lokalnim novinama – pisanje kolumne ‘Myrnini savjeti za čišćenje’ – potraži pomoć kod Albileen, kućne pomoćnice svoje najbolje prijateljice. Tim susretom započinje tajanstveni projekt kojeg, potaknut dirljivim pričama koje je Skeeter otkrila, podupire jedan njujorški izdavač.

Aibileen Clark je svoj život provela radeći kao domaćica u bjelačkim kućama po Jacksonu. Odgojila je sedamnaestero djece svojih poslodavaca i jedno vlastito, koje je tragično stradalo. Shrvana gubitkom sina jedinca, Aibileen snagu crpi iz vjere, a najveća joj je utjeha njena najbolja prijateljica Minny. Ona je kućna pomodnica u domu obitelji Leefolt i svoje
dužnosti obavlja samozatajno i dostojanstveno. Kada u njezin život uđe Skeeter, Aibileen joj se počne otvarati i pričati priče iz svog života – unatoč tome što tim naizgled jednostavnim činom riskira odmazdu.

Naslov originala: The Help
Trajanje: 146′
Godina izdanja: 2011.
Zemlja: SAD
Izdavač/Distributer:
DreamWorks SKG / Continental film
Uloge: Emma Stone, Viola Davis, Octavia Spencer, Sissy Spacek
Režija:
Tate Taylor
Scenario:
Tate Taylor
Producent/i: Michael Barnathan, Chris Columbus, Brunson Green

(izvor: filmski.hr)

REZERVIRAJ ULAZNICU

admin Author