Svjedodžbe o završnom radu polaznicima u POU Novska

Školovanja za razna zanimanja koje provodi Pučko otvoreno učilište Novska, završilo je dodjelom Svjedodžbe o završnom radu polaznicima. Na prigodnoj svečanosti u Galeriji Svjedodžbe je primilo 32 komercijalista, 3 prodavača i po 2 kuhara i konobara. Ravnatelj Mario Čelan, kaže da je još u tijeku prekvalifikacija za zanimanje kuhara.

“Ukupno je u ovom programu 15 polaznika za kuhara i kuharice. Do nedavno nezaposleni, ovi polaznici nakon završetka školovanja u listopadu ove godine, zbog potražnje na tržištu rada za ovim zanimanjima, imaju velike mogućnosti za dobivanje  posla, napominje ravnatelj. Za buduće kuhare praktični dio nastavnog programa provodi se u restoranu INA naftaplin u Novskoj.

Troškove prekvalifikacije za ove polaznike snosi Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Kutina, koji su već ranije financirali jednu grupu nezaposlenih za zanimanje kuhara.

U Pučkom otvorenom učilištu započeo je i upis za narednu školsku godinu, za zanimanje komercijalist, prodavač, kuhar i konobar, a upisi traju do mjeseca rujna, odnosno do početka školske godine.

admin Author