Kauboji-Teatar Exit

30. studenog  2009. u 20 sati

kaubojiU grad stižu Kauboji, ali ne oni na koje ste navikli u klasičnim američkim western filmovima, već oni puno gori od njih, kauboji koje se može naći i u Ogulinu i u Bednji i u Ladimirevcima.

On je jahač ledenog pogleda, u kojem se zrcali samoće i prerije horizont, a šešir mu miriše na znoj, krv i nešto viskija. Okorjelo srce ovog, samorazumljivo, ubojice bez razloga, može zagrijati jedino zanosni glas pun meda i obećanja jedre barske pjevačice.

U grad stižu Kauboji, ali ne oni na koje ste navikli u klasičnim američkim western filmovima, već oni puno gori od njih, kauboji koje se može naći i u Ogulinu i u Bednji i u Ladimirevcima.

A zašto su oni puno gori govori sama činjenica da su se našli upravo u Teatru Exit gdje čak i oni najgori postaju još lošiji, pa tako kazališna ekipa kojoj nikada nije bilo na umu kako u najavi predstave Pavlica Bajsić kaže, uljuljkati od posla umorne građane i građanke, stavlja na repertoar – mjuzikl (?!) , koji po svim kriterijima mjuzikla upravo to i čini.

Exitovci se, dakle, zapitkuju kako nakon cijelog vala njima karakterističnih predstava, nastaviti dalje, u nepoznato, a odlična glumačka i svakako autorska ekipa odlučuje pripremiti predstavu o pripremanju predstave o kaubojima, odnosno naturščicima koju svoju ulogu u mjuziklu doživaljavaju kao borbu za pobjedu, barem jednu koju će u životu ostvariti.

Ekipu predvodi Saša Anočić, a uz njega svoju umijeće preživljavanja na divljoj strani Ilice dokazuju i Živko Anočić, Rakan Rushaidat, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Radovan Ruždjak i Ivana Starčević.


Igraju:
Živko Anočić, Matija Antolić, Saša Anočić, Hrvoje Barišić,
Krunoslav Klabučar, Rakan Rushaidat, Radovan Ruždjak,
Ivana Starčev

redatelj: Saša Anočić
autor: Saša Anočić
produkcija: Teatar EXIT
dramaturg: Saša Anočić, Hana Veček
scenograf: Margareta Lekić
kostimograf: Hana Letica
skladatelj: Rakan Rushaidat, Matija Antolić
oblikovanje svjetla: Olivije Marečić
ostali članovi autorskog tima: scenski pokret: Saša Anočić, instruktor stepa: Radovan Ruždjak,
koreografija stepa: Saša Anočić, Radovan Ruždjak, instruktori pjevanja: Ivana Starčević, Matija Antolić
vrsta programa: mjuzikl
datum premijere: 06.03.2008.

(Teatar.hr)

admin Author