Dani europskog filma

U organizaciji Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj i Kulturnog kluba od 3. do 11. svibnja 2013. godine u Dubrovniku, Novskoj, Puli, Rijeci, Splitu i Zagrebu održavaju se Dani europskog filma. Program se ostvaruje u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom, Francuskim institutom i Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu i veleposlanstvima Kraljevine Danske i Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj te uz potporu: Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Grada Zagreba i Hrvatskog audiovizualnog centra.

U sklopu Dana europskog filma prikazivat će se filmovi: Najljepša je zemlja moja (Njemačka, Hrvatska, Srbija), Banda iz Ossa (Nizozemska), Imena ljubavi (Francuska), Piazza Fontana: Zavjera u Italiji (Italija), Nikad nije kasno za ljubav (Austrija), U sjeni (Češka, Slovačka, Poljska) i Submarino (Danska).

Svi posjetitelji Dana europskog filma koji budu sudjelovali u nagradnoj igri imaju mogućnost na jedinstven način obilježiti ulazak Hrvatske u Europsku uniju: posjetiti Bruxelles u prvom tjednu hrvatskog članstva u EU-u! Naime, sudjelovanjem u nagradnoj igri možete osvojiti putovanje za dvije osobe u Bruxelles (Belgija) u razdoblju od 4. do 7. srpnja 2013. godine. Za sudjelovanje u nagradnoj igri dovoljno je ispuniti prijavni listić koji ćete dobiti na ulazu u dvoranu, ubaciti ga u za to namijenjenu kutiju i čekati izvlačenje nagrade 21. svibnja 2013.

Ulaz na projekcije je slobodan.

admin Author