Sumrak Saga : Mladi Mjesec

02. i 03. siječnja 2010.  u 20 sati

mladimjesecLjubav između smrtnice i vampira prelazi na novu razinu kada Bella iskušava sudbinu kako bi vidjela svoju vampirsku ljubav, Edwarda Cullena.

Ubrzo nakon Bellinog (Kristen Stewart) 18. rođendana, Edward (Robert Pattison) je odlučuje ostaviti ne bi li je tako uspio zaštiti. Dok slomljena srca, tupa i sama mjesečari kroz zadnju godinu škole, Bella otkriva da Edwarda može zazvati kad god je u opasnosti. Njezina želja da pod svaku cijenu bude s njime potiče je da poduzima sve veće rizike, uključujući i brze vožnje motociklom. Uz pomoć Jacoba Blacka (Taylor Lautner), prijatelja iz djetinjstva i pripadnika tajanstvenog plemena Quileute, Bella za svoje pustolovine prerađuje motocikl. Bellino ledeno srce postepeno otapa prijateljstvo s Jacobom koji i sam čuva nadnaravnu tajnu.

Kada sama odluta na livadu, Bella se nađe licem u lice s ubojitim napadačem. Tek je intervencija čopora nevjerojatno velikih vukova spašava od sablasne sudbine, a tada joj postaje jasno da se još uvijek nalazi u velikoj opasnosti. Utrkujući se s vremenom, Bella saznaje drevnu tajnu plemena Quileute i stvarni razlog zbog kojega ju je Edward ostavio. Također, suočava se s mogućnošću smrtonosnog susreta s voljenim, a taj je susret prilično drukčiji nego što ga je ona zamišljala…

Originalni naslov: The Twilight Saga: New Moon
Žanr:
romansa, fantastika, teen
Trajanje:
130′
Godina izdanja:
2009.
Zemlja:
SAD
Uloge: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Ashley Greene
Režija:
Chris Weitz
Scenarij:
Melissa Rosenberg
Producent/i:
Wyck Godfrey

admin Author