Sestrinstvo

09. i 10. siječnja u 20 sati

sestrinstvoHoror o studenticama čija šala je uzrokovala smrt jedne od članica sestrinstva. Godinu dana kasnije cure se naći na meti zagonetnog serijskog ubojice.

Sestrinstvo Theta Pi je mješavina dobrih, zlih i lijepih djevojaka. U njemu su: obzirna Cassidy (Briana Evigan) kojoj je veza s Andyjem (Julian Morris) postala važnija od aktivnosti u sestrinstvu; ‘kraljica’ Jessica (Leah Pipes), vođa sestrinstva, koja se zbog ambicije da bude najbolja bacila na senatorovog sina Kylea (Matt Lanter); knjiški moljac Ellie (Rumer Willis), Cassidyna najbolja prijateljica i najbolja studentica u sestrinstvu; luda i prelijepa Claire (Jaime Chung), koja je više odana Jessici nego zaljubljena u pohotnog Mickeyja (Maxx Hennard); i partijanerica Chugs (Margo Harshman), koja pokraj piva ili dečka nikad nije prošla, a da ih nije progutala u jednome dahu.

Tijekom jedne razularene zabave u kući sestrinstva, djevojke smišljaju psinu koja će ih odvesti opasnim i tragičnim putem. Djevojke su saznale da je Chugsin brat Garret (Matt O’Leary) varao članicu sestrinstva Megan (Audrina Patridge) pa ga odluče kazniti. Nakon što su natjerale Garreta da podvali Megan drogu za silovanje koja će mu pomoći da je osvoji, djevojke su se s Megan dogovorile da će ona odglumiti grčeve nakon uzimanja ‘droge’ i pretvarati se da je umrla.

Ipak, plan pođe po zlu i Megan zaista završi mrtva. Nakon godinu dana žaljenja i paranoje, djevojke se pripremaju za proslavu diplome u kući sestrinstva. U Theta Pi stižu novi članovi, uključujući Meganinu mlađu sestru Maggie (Caroline D’Amore) koja joj je nalik kao jaje jajetu. Nove će djevojke doći na svoju prvu zabavu na koledžu, a starije će se oprostiti sa životom kojeg su tako voljele. No, ovo će biti zabava koju nitko neće zaboraviti. Ubojica u crnoj odori  uskoro će pokidati spone koje vežu članice sestrinstva Theta Pi i uloviti one koje znaju kako je Megan umrla. Do kraja večeri preostat će samo nekoliko članica… koje će moliti za oprost i svoje živote…

Originalni naslov: Sorority Row
Žanr:
horor, triler
Trajanje:
101′
Godina izdanja:
2009.
Zemlja:
SAD
Izdavač/Distributer:
Karz Entertainment, Summit Entertainment
Uloge:
Briana Evigan, Leah Pipes, Rumer Willis, Jamie Chung
Režija:
Stewart Hendler
Scenarij:
Pete Goldfinger, Josh Stolberg
Producent/i:
Darrin Holender, Mike Karz

(izvor: filmski.hr)

admin Author