Digitalne projekcije

S radošću obavještavamo sve poklonike filmske umjetnosti  i one koji će to tek postati da je napokon i u našem gradu moguće gledati projekcije u kinu s najnovijom digitalnom opremom.  Uz veliku financijsku pomoć Ministarstva kulture, te Grada Novske nabavljena je nova digitalna oprema koja omogućava projekcije svih novih filmskih naslova u potpuno istoj tehnici i paralelno kao i u drugim modernim kinima (multipleksima).

Od ovoga tjedna uživajte u aktualnim filmskim naslovima s vrhunskom slikom i zvukom, a uskoro nas očekuje i mogućnost projekcija u 3D tehnologiji.  Kino Novska je obnovljeno 2008. godine u sklopu preuređenja dvorane, te se od tada redovito održavaju filmske projekcije. U zadnjih godinu i pol dana došlo je do velikih promjena  u projekcijskoj tehnologiji, te smo bili uskraćeni za brojne filmske naslove zbog nemogućnosti prikazivanja. Novom digitalnom opremom ponovno smo u mogućnosti pratiti trendove i ponuditi osim filmskih projekcija i ostale popularne sadržaje.

Prema   naputcima  Hrvatskog Audio Vizualnog centra i obvezama iz ugovora o digitalizaciji kino program će biti obogaćen osim popularnih filmskih naslova i filmovima iz europske kinematografije, hrvatske baštine, te ostalim sadržajima poput dokumentarnih filmova, filmova za mlade, opera, sportskih događaja isl.  Također nas očekuje veći broj projekcija i izmjene u rasporedu. Sve informacije kao i do sada pratite na našim web stranicama, facebooku, te našim panoima sa plakatima.

admin Author