Uspješan završetak Kazališne sezone

„Plemena“ u priči o ljubavi i izdaji i režiji Slavice Knežević,  produkciji  Kazališta „Planet Art“  i „Exit“ Teatra, ispunila su očekivanja za kraj ovogodišnje kazališne sezone.  Odlična predstava, prepuna dvorana i lijepe reakcije publike,  a  nakon predstava gledatelji su mogli  i porazgovarati s glumcima.

Među izvrsnom postavom  „Plemena“ bio je i  mladi glumac  hrvatskog glumišta Slaven Španović, dobitnik nagrade „Ivi Fici“ , za ulogu Billya u predstavi,  nedavno mu dodijeljenoj na 21. Festivalu glumca u Otoku.

Gledatelja je sve više, čak i iz obližnjih gradova, koji redoviti dolaze uživati u predstavama. Više je i novljanskih srednjoškolaca. Oni sa svojom profesoricom  Danijelom Pauković, posjećuju sva  kulturna  događanja u gradu.

Ovo je inače peta kazališna sezona  u kojoj je Pučko otvoreno učilište Novska, ponudilo deset kazališnih ostvarenje. Ono što je za istaknuti je i slobodan ulaz na svaku od predstava, zahvaljujući sufinanciranju iz sredstava Grada Novske. Ravnatelj POU Novska, Miroslav Perošević, najavljuje Sezonu 2015,  i  po jednu  predstavu svaki mjesec, osim u vrijeme ljetnih mjeseci.

– Započinjemo „Ženama u crvenom“ od „Ludens“ teatra, 26. siječnja. U predstavi igraju, Vera Zima, Dubravka Ostojić, Jelena Hadži Manov i Lada Bonacci. Do mjeseca lipnja u ponudi su još i „Bog žurim nazovi“, „Postdiplomsko obrazovanje“, „Škrtac“, „Sladoled“ i „Mobitel“. Kako smo do sada ugovarali predstave za cijelu kalendarsku godinu unaprijed, na sugestije iz kazališnih kuća, idemo za sada samo s polu sezonom te će se predstave od rujna do prosinca naredne godine naknadno dogovoriti, naglasio je ravnatelj.

admin Author