Stručni skup školskih knjižničara – knjižnice su multimedijalni centri

Županijsko stručno vijeće  školskih knjižničara Sisačko-moslavačke županije u Novskoj  je priredilo  međužupanijski stručni skup školskih knjižničara, uz sudjelovanje školskih knjižničara Sisačko-moslavačke županije,  Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije.

U Dvorani kina POU Novska, izveden je kraći  program  učenika Osnovne škole Novska, knjižnicu Osnovne škole Novska predstavila je Melisanda Masnica, voditeljica, naglasivši da knjižnica posjeduje nešto preko osam tisuća knjiga i neposredni odgojno obrazovni rad.

Učiteljica Kristina Grdur, govorila je o uspješno izvođenom i  zanimljivom projektu kao primjeru  dobre prakse, „Starinskoj učionici“, igrokazu koji je imao i svoje filmsko uprizorenje.

Sudionici skupa su mogli poslušati još niz edukativnih predavanja o temama poput,  Cjelovita kurikularna reforma, o promjeni u obrazovnom sustavu  Jadranke Groza, Zorke Renić i Josipa Strija, kao i Izrada i evaluaciji školskog kurikuluma Nataše Šporčić, OŠ Vladimira Vidrića Kutina, Stereotipi i predrasude Hrvoja Mesića iz Graditeljsko geodetske škole Osijek i Priprema za sat izrade sažetka na satu biologije, tema ovisnosti Mirjane Milinović iz OŠ Rovišće.

Iz odabranih tema može se zaključiti kako školski knjižničari nisu samo oni koji učenicima odabiru knjige za lektiru, već puno više jer su knjižnice postale multimedijalna središte u školama.

Tijekom održavanja skupa, sudionici su imali prigodu obići školsku i  Gradsku knjižnicu i čitaonicu „Ante Jagar“ Novska.

admin Author