Za dobar kazališni komad može se i stajati

Zvučna glumačka imena,  ekipa, Borko Perić, Hrvoje Kečkeš i Tarik Filipović u predstavi „Ne igraj na Engleze“, bili su više nego dovoljan razlog gledanja ove komedije, odnosa i životnih priča.

Djelo Vladimira Đurđevića u režiji  Vinka Brešana i Željka Udovičića,  priča je o trojici prijatelja, gradskih dečki, koji vole sportsko klađenje.

Dvorana više nego puna, publika zadovoljna, neki su ostali i bez sjedećeg mjesta no strpljivo su uživajući prestajali cijelu predstavu. Nakon „Ritine škole“ s kojom je Pučko otvoreno učilište Novska započelo ovogodišnju kazališnu sezonu, još jedna odlična interpretacija.

Lijepo je vidjeti toliko ljudi na kulturnim događanjima, ljubitelja kazališta koji dolaze i iz susjednih mjesta. Privlači ih mogućnost gledanja i odabir najboljih kazališnih ostvarenja dramskih  scena u Hrvatskoj.

Za kraj veljače još jedno poznato djelo, „Diogeneš“ u igranju  Glumačke družine „Histrion“, kazališne kuće koja svoj repertoar veže uz hrvatske autore, povijest, kulturu i tradiciju u formama komedije i satire.

“Diogeneš“ je djelo nastalo  prema istoimenoj komediji Tituša Brezovačkog, hrvatskog pjesnika i komediografa, posebno zastupljenog u lektiri za srednjoškolce. Djelo izvodi veliki glumački ansambl Histriona iz Zagreba, redatelj predstave je Zlatko Vitez, „priče o dva davno izgubljena brata, koje u seoskoj gostionici služi Diogeneš“.

Predstava je na repertoaru u ponedjeljak, 29. veljače s početkom u 20 sati. Ulaz se ne naplaćuje , a ulaznice se mogu podići u POU Novska, tjedan dana prije odigravanja predstave.

admin Author