PREDSTAVA: “Davež”

Ponedjeljak, 9. svibnja u 20 sati.

Ulaz na predstavu se ne naplaćuje. Ulaznice je moguće rezervirati od 2. svibnja u 8.00 sati u POU Novska ili telefonom na 044/600-500.  Po osobi je moguće rezervirati isključivo dvije ulaznice. Ulaznice se preuzimaju osobno na dan predstave na blagajni, najkasnije 15 minuta prije predstave.  Blagajna je otvorena od 18 – 20 sati na dan predstave.

Nakon predstave očekuje vas prigodni domjenak u galeriji pučkog učilišta.

GOSTUJE: Scena Gorica

Poznajete li nekoga koga svi izbjegavaju, ne žele se družiti s njim i izmišljaju sve moguće isprike ne bi li što prije nestali iz njegove blizine? E, to je zato što je pravi, istinski davež koji uspješno iritira sve oko sebe. Davež je naporan, glasan, razdražljiv, neugodan, iritantan… On skače s teme na temu, ne da drugima da dođu do riječi, on izluđuje sve oko sebe, u ljudima izaziva gnjev, ljutnju, srdžbu, bijes, on svoju obitelj, prijatelje, poznanike ili potpune neznance dovodi do ruba!

Na poslu, u školi, na ulici, u ordinaciji… Daveža je sve više i više, pa ne čudi što postajemo emocionalno nestabilni, trknuti, munjeni, bedasti, opaljeni, pomaknuti, udareni, spremni za žutu kuću… Ipak, ne predajemo se tako lako, borimo se s ovom pošasti te se držimo one stare: „što te ne ubije, …obično te pošalje psihijatru“. Ali što se dogodi kada psihijatru treba psihijatar? Zatraži li i on stručnu pomoć? Tko mu u tom slučaju propisuje Xanax, Misar, Helex, Normabel, Apaurin, Praxiten…? Čini li to sam ili to za njega čini netko drugi? Poštuje li tijekom liječenja ugovor o povjerljivosti?

O svemu tome, i još mnogočemu, govori nova predstava Scene „Gorica“ naslova „Davež“, nastala pod redateljskom palicom Stojana Matavulja s glumačkom postavom – Iskra Jirsak, Marko Makovičić i Goran Malus. Puna duhovitih scena predstava nasmijava do suza. Radnja se odvija u psihijatrijskoj ordinaciji, gdje pacijent izludi psihijatricu koja i sama završava na liječenju. Za vrijeme liječenja, ona svoje slučajeve prepušta suprugu, također psihijatru. Upravo će njega do živčanog sloma dovesti isti onaj davež koji je izludio njegovu suprugu. Tko je ovdje lud, saznajte na grupnoj terapiji…

admin Author