FILM: Zvijezda je rođena

PETAK, 12. listopada: 20 sati.
SUBOTA, 13. listopada: 20 sati.
NEDJELJA, 14. listopada: 20 sati.

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 15

SADRŽAJ FILMA:

U filmu „Zvijezda je rođena,” Bradley Cooper i Lady Gaga spajaju svoje talente kako bi opisali sirovu i strastvenu priču o Jack i Ally, dvije umjetničke duše koje se udružuju na pozornici i u životu. Njihovo putovanje je kompleksno s lijepim i bolnim fazama odnosa koji se bori za opstanak. 
U novom pristupu kultnoj ljubavnoj priči okušao se po prvi put s redateljskom palicom Bradley Cooper koji je četiri puta nominiran za nagradu Oscar (“American Sniper,” “American Hustle,” “Silver Linings Playbook”). Osim u ulozi redatelja, pojavljuje se i kao glumac uz nagrađivanu glazbenu zvijezdu s nominacijom za Oscara, Lady Gagu,  u njezinoj prvoj glavnoj ulozi u velikom igranom filmu. Cooper glumi iskusnog glazbenika, Jacksona Mainea, koji otkriva umjetnicu Ally i zaljubljuje se u nju. Ona je odustala od svog sna da postane uspješna pjevačica, no onda upoznaje Jacka koji odmah prepoznaje njezin prirodni talent.
            U filmu također glume Andrew Dice Clay (“Blue Jasmine”), Dave Chappelle (“Ch-Raq”) i Sam Elliott, čija karijera od gotovo pola stoljeća uključuje izvanredne nastupe u filmovima “Mask,” “Tombstone” i “The Hero.”
Osim što glumi Ally, Gaga – koja je osvojila nominaciju za Oscara za pjesmu „Til It Happens to You” iz filma „The Hunting Ground”- izvodi originalnu pjesmu u filmu s Cooperom, koju su napisali zajedno s još nekolicinom umjetnika uključujući Lukasa Nelsona, Jasona Isbella i Marka Ronsona.  Glazba je originalna i svi vokali za film snimljeni su uživo tijekom snimanja.
            Film „Zvijezda je rođena” producirali su Bill Gerber, Jon Peters, Bradley Cooper, Todd Phillips i Lynette Howell Taylor. Ravi Mehta, Basil Iwanyk, Niija Kuykendall, Sue Kroll, Michael Rapino i Heather Parry su izvršni producenti. Scenarij potpisuju oskarovac Eric Roth („Forrest Gump”) te Bradley Cooper i Will Fetters.

Cooperov tim iza kamera čine za Oscara nominirani snimatelj Matthew Libatique („Black Swan”), scenografkinja Karen Murphy („The Light Between Oceans”), trostruko nominirani montažer Jay Cassidy („American Hustle,” „Silver Linings Playbook,” „Into the Wild”) i kostimografkinja Erin Benach („Loving”).
Warner Bros. Pictures predstavlja, u suradnji s Live Nation Productions i Metro Goldwyn Mayer Pictures, film „Zvijezda je rođena” u Jon Peters/Bill Gerber/Joint Effort produkciji. Film distribuira Warner Bros. Pictures.

IZVORNO IME: A Star Is Born
REDATELJ: Bradley Cooper | ŽANR: Drama, glazbeni
ULOGE: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott
TRAJANJE FILMA: 135 minuta | GODINA: 2018 | DRŽAVA: SAD |

 

admin Author