14. Tjedan cjeloživotnog učenja

Posjet "Muzejsko zavičajnoj zbirci Grada Novske"
Posjet “Muzejsko zavičajnoj zbirci Grada Novske”

Unatoč novim okolnostima uzrokovanim epidemijom COVID-19, Pučko otvoreno učilište Novska u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih nastavilo je s provedbom aktivnosti usmjerenih na promociju cjeloživotnog učenja uvažavajući sve potrebne epidemiološke mjere za njihovu sigurnu provedbu te se već tradicionalno priključuje nacionalnoj obrazovnoj kampanji Tjedan cjeloživotnog učenja. Četrnaesti put za redom Pučko otvoreno učilište Novska organizira različite aktivnosti u sklopu „Tjedana cjeloživotnog učenja“. Program se provodi u cijeloj Hrvatskoj manifestacijom kojom se potiče na nova znanja i vještine, učenje od najmlađih dana, ali i onih starijih, s ciljem pokazati kako je učenje potrebno i da se znanje isplati.

Svake godine do sada na izložbenim štandovima postavljenim u gradu svoje aktivnosti su mogle predstaviti ustanove i udruge koje djeluju na području Grada Novske, učenici, srednjoškolci, policajci, vatrogasci, sportaši i rekreativci, gorski spašavatelji i humanitarci i brojni drugi.  Nažalost zbog epidemiološke situacije ove godine manifestacija je obilježena na malo drugačiji način.

U periodu od 28.09. do 05.10. održana su 3 događaja. „Dođi u kino i muzej“, „NOVsky – Art&Science festival“ te izložba „Znakovlje 125. brigade HV Novska, zlatni ratni plakati 1991 -1995.