Otvorenje izložbe Color appassionato PULS-a „Moslavački štrk“.

Izložba Color appassionato

U srijedu, 20. travnja, u Galeriji Pučkog otvorenog učilišta otvorena je izložba Color appassionato PULS-a „Moslavački štrk“.

Popovačka udruga likovnih stvaralaca Moslavački štrk hvalevrijedna je udruga, koja se bavi između ostalog i humanitarnim radom, a postoji već 9 godina te im je ovo 61. zajednička izložba. 

U prilog strasti koju autori unose u svoj rad govori i sam naziv izložbe Color appassionato (stravstvena boja), kojom su uspjeli spojiti likovnu s glazbenom umjetnošću, i prikazati nam glazbu na jedan drugačiji i kreativan način.

U galeriji se mogu razgledati umjetnička djela koja su nastala kao produkt različitih generacijskih perspektiva i osobnih doživljaja i interpretacija glazbene umjetnosti.

Cilj ove izložbe je potaknuti širu javnost i publiku da se izdvoje iz svakodnevne rutine i materijalnih okvira te također krenu stvarati i izražavati se na ovakav jedinstven način.

Organizatori izložbe su PULS „Moslavački štrk“ u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Novska. Za realizaciju postava bila je zadužena Marija Pukec Žigić, koja se uz nekoliko prigodnih riječi obratila publici, a izložbu je otvorio Luka Štefan, kustos Muzejske zavičajne zbirke Novska. Tehničku podršku pri postavljanju pružio je Željko Sajko, muzejski tehničar. Otvorenje je na harmonici popratio Emanuel Ivakić, učenik Glazbene škole u Novskoj.

Izložba je za posjetitelje otvorena do 6. svibnja.