PREDSTAVA: „Harem“

12. svibnja 2014. godine u 20 sati.

Ulaz na predstavu je slobodan!
Zbog broja sjedala u dvorani, molimo Vas da na vrijeme osigurate svoje mjesto.

GOSTUJE: Kazalište  „Moruzgva“

«Harem» na duhovit i duhovan način istražuje pitanje ženskog identiteta u patrijarhalnom sustavu u kojem hedonizam i komfor zlatnog kaveza često prikrivaju činjenicu da se radi o zatvoru.

Snaga međukulturnog i međureligijskog dijaloga koju nudi predstava «Harem», vrlo je aktualna u trenutnoj svjetskoj i europskoj političkoj i umjetničkoj aktivnosti.

U predstavi se opisuje nekoliko dana u haremu Topkapi palače u Istanbulu, a zatim se s tim najspektakularnijim haremom Osmanskog carstva uspoređuju neki drugi sustavi, u nekim drugim vremenima i nekim drugim  kulturalnim zadatostima. Vodi nas, osim u Istanbul, u marketinšku agenciju u Londonu, u beogradski bordel, u Los Angeles na set porno filma Arapske noći 2, u Zagreb na probu kazališne predstave, u Bhagdad, čak i u Indiju.

Harem inscenira sedam kratkih priča i tako se nadovezuje na slavni arapski zbornik pripovijetki „Priče iz 1001 noći“

Četiri dive hrvatskog glumišta; Barbara Nola, Ecija Ojdanić, Nera Stipičević i Iva Mihalić transformirat će se kroz sedam uloga ne bi li premostile razlike, pronašle sličnosti i nadišle probleme s kojima se žene susreću u današnjem muškom svijetu. Režija: Ivan Leo Lema

admin Author